Veelgestelde vragen

Heeft de Nederlandse Academie slechts één vestiging?
Ja, we centraliseerden al onze activiteiten in onze school in Brussel aan de Louizalaan 375.

Waarom zou ik de Nederlandse Academie boven een andere school verkiezen om Nederlands te leren?
Omdat we ons al meer dan 35 jaar enkel en alleen met het onderwijzen van Nederlands bezighouden. En met succes.

Hoeveel mensen zitten er in een groep?
Minimum 3, maximum 6

Hoe verzekeren jullie een efficiënte aanpak?
We werkten doorheen de jaren unieke taalbenaderingen uit en onze methode, de forcingmethode, dwingt cursisten om uit hun comfortzone te komen, door haar interactieve en dynamische karakter. Zo halen de cursisten het onderste uit de kan.

Zijn jullie trainers moedertaalsprekers?
Ja, onze leraars zijn allemaal Nederlandstalig van thuis uit én beschikken over een relevant universitair diploma.

Hoe wordt het beginniveau van een cursist bepaald?
Voor het begin van een cursus vragen we onze cursisten om een test te vervolledigen die zowel op schriftelijke als mondelinge beheersing focust. De cursisten worden in groepen verdeeld aan de hand van het behaalde niveau. We werken met het Europees Referentiekader (van A0 tot en met C2).

Wat zijn jullie referenties ?
We werken al vele jaren samen met gerenommeerde bedrijven zoals Renault, Shell, Daous, Pernod Ricard, Federale Politie, Elle Magazine, Total, Bellerose, Danone, BNP Paribas Fortis, Club Med, etc. Ook kunnen we verschillende Federale ministers en politici tot onze klanten rekenen.

Zijn er ook formules voor kinderen en adolescenten?
Het grootste deel van de groepslessen zijn bestemd voor volwassenen. Niettegenstaande zijn er privélessen voor kinderen en adolescenten alsook groepslessen tijdens de vakanties.

Wat houdt een webcamles in?
Onze webcamlessen bestaan uit sessies van 20 minuten die elke seconde optimaal benutten. De aanpak is hypergestructureerd, inclusief voorbereiding en herhaling. Danzkij deze formule kan je een lessen plannen op elk moment de dag en hoef je je niet te verplaatsen.

taal-begrijpen

Meer over onze lesmethode

Met onze gestructureerde methode en zorgvuldig uitgekozen leerkrachten, boek je snel resultaat. Een intensieve begeleiding die rendeert.

Ontdek onze taalcursussen

Intensieve taalcursussen op maat van jouw agenda. Met onze focus op conversatie sta je na enkele lessen al verbaal sterker in de schoenen.