Snel Nederlands leren? Dat doe je met deze intensieve avondcursus!

Nederlands leren wanneer het jou uitkomt? Dat kan bij de Nederlandse Academie! Speciaal voor iedereen die overdag weinig tijd heeft, bieden wij praktische en intensieve avondcursussen aan. In kleine groepjes van maximaal vier cursisten leer je snel de Nederlandse taal spreken en schrijven.

Onze lessen zijn ook als onlinelessen beschikbaar met jouw leerkracht!

 

nederlandse-academie

Wat houdt de avondcursus in?

Onze interactieve avondcursus bestaat uit 15u Nederlands, verspreid over een periode van 5 weken. De lessen gaan twee avonden per week door (maandag en woensdag of dinsdag en donderdag), van 19u tot 20u30. Om je zo goed mogelijk te begeleiden met voldoende aandacht voor je vragen, werken we enkel met kleine groepen van maximaal 4 personen. Zo kunnen we ook de regels van social distancing naleven. Of je nu een beginner bent of al een aardig woordje Nederlands spreekt, je kunt er zeker van zijn dat je in een groep terechtkomt waar iedereen hetzelfde niveau heeft.

 Wij bieden dus een module van drie uur per week aan (2 lessen van 1u30 per week) met onze forcingmethode en allerlei spreekoefeningen tijdens de les. Een les bij ons bestaat uit een meer theoretisch gedeelte waarbij de leerstof op een interactieve manier wordt benaderd en een praktisch gedeelte waarbij de nadruk vooral op spreekvaardigheid ligt. Op deze manier slagen we erin op zeer korte tijd een optimaal resultaat te boeken.

 

 

Hoe ziet het programma van een avondles eruit?

Fase 1 van onze cursus – Onze unieke methode: Forcing 2.0 

In de eerste fase van een les van drie uur passen we onze forcingmethode toe. Deze methode werd meer dan 35 jaar geleden ontwikkeld en er is inmiddels meer dan voldoende bewijs dat ze zeer positieve resultaten oplevert. Dankzij deze methode worden onze studenten zeer snel beter in lezen en mondelinge vaardigheden. Ze onthouden en vergroten hun woordenschat ook gemakkelijker.

Mondelinge taalverwerving staat bij ons sowieso centraal. We geven onze grammaticalessen bijvoorbeeld in de vorm van mondelinge oefeningen. Door een gevarieerde en leuke aanpak van woordenschat en grammatica zal je de steeds terugkerende structuren van het Nederlands in recordtijd onthouden. 

Fase 2 van onze cursus – een praktische en verbale benadering 

In deze tweede fase van de cursus leren we de taal op een meer praktische en verbale manier. Je oefent je luistervaardigheid, verrijkt je woordenschat en leert de grammaticale structuren voldoende begrijpen om zonder problemen van gespreksonderwerp te veranderen. Je debatteert en doet rollenspellen met verschillende scenario’s uit het dagelijkse en professionele leven. Zo breng je je nieuwe kennis van het Nederlands meteen in de praktijk, zonder diep na te moeten denken over structuren. Nederlands spreken zal al snel vanzelfsprekend worden!

Naast deze avondcursus, bieden we de mogelijkheid om je lessen te combineren met onze conversatieworkshops die begeleid worden door onze leerkrachten. Deze workshops zijn zeven dagen op zeven bereikbaar. De conversatieworkshops worden verzorgd door onze dynamische en creatieve leerkrachten en zijn het hele jaar door beschikbaar in de vorm van maandpassen.

 

 

Leer snel door altijd Nederlands te spreken

Vanaf het moment dat je onze school binnenstapt, hoor je voortdurend Nederlands om je heen. Het is dan ook de voertaal bij de Nederlandse Academie. Dat lijkt misschien moeilijk in het begin, maar je zal al vlug merken dat dit de perfecte manier is om een taal snel onder de knie te krijgen. Alleen door de taal vaak te horen en te gebruiken, haal je het maximale uit je lessen. Deze methode noemen we een ‘taalbad’. Wees gerust: uiteraard helpen en begeleiden we je van A tot Z, zodat je niet achteropraakt.

Ook Nederlands leren met deze intensieve avondcursus?

Snel Nederlands leren op een voor jou geschikt moment? Volg dan een van de avondcursussen aan de Nederlandse Academie in Brussel. In een 100% Nederlandstalige omgeving word je al snel tweetalig!