Wil je snel Nederlands leren en ben je niet vrij tijdens de werkweek? Dan is de Nederlandse Academie de perfecte keuze. Elke zaterdagmorgen organiseren we intensieve taallessen Nederlands in kleine groepjes van maximaal vier cursisten. Tijdens onze intensieve taalcursus combineren we plezier met efficiëntie en studeer je op je eigen tempo.

Waaruit bestaat onze intensieve taalcursus Nederlands op zaterdag?

Elke zaterdagmorgen doen we tijdens de les drie uur aan een stuk verschillende soorten oefeningen, waarbij we ook onze forcing 2.0-methode toepassen. Tijdens deze taallessen combineren we een actieve benadering van de theorie met praktische spreekoefeningen en gaan we op een zeer intensieve manier te werk. Daardoor kunnen we een optimaal resultaat behalen op korte tijd.

Fase 1 van onze cursus – Onze unieke methode: forcing 2.0 

In de eerste fase van een les van drie uur passen we onze forcingmethode toe. Deze methode werd meer dan 35 jaar geleden ontwikkeld en er is inmiddels meer dan voldoende bewijs dat ze zeer positieve resultaten oplevert. Dankzij deze methode worden onze studenten zeer snel beter in lezen en mondelinge vaardigheden. Ze onthouden en vergroten hun woordenschat ook gemakkelijker.

Mondelinge taalverwerving staat bij ons sowieso centraal. We geven onze grammaticalessen bijvoorbeeld in de vorm van mondelinge oefeningen. Door een gevarieerde en leuke aanpak van woordenschat en grammatica zal je de steeds terugkerende structuren van het Nederlands in recordtijd onthouden. 

Fase 2 van onze cursus – een praktische en verbale benadering 

In deze tweede fase van de cursus leren we de taal op een meer praktische en verbale manier. Je oefent je luistervaardigheid, verrijkt je woordenschat en leert de grammaticale structuren voldoende begrijpen om zonder problemen van gespreksonderwerp te veranderen. Je debatteert en doet rollenspellen met verschillende scenario’s uit het dagelijkse en professionele leven. Zo breng je je nieuwe kennis van het Nederlands meteen in de praktijk, zonder diep na te moeten denken over structuren. Nederlands spreken zal al snel vanzelfsprekend worden!

Naast deze zaterdagcursus, bieden we de mogelijkheid om je lessen te combineren met onze conversatieworkshops die begeleid worden door onze leerkrachten. Deze workshops zijn zeven dagen op zeven bereikbaar. Deze conversatieworkshops worden verzorgd door onze dynamische en creatieve leerkrachten en zijn het hele jaar door beschikbaar in de vorm van maandpassen.

Waarom kies je best voor de Nederlandse Academie?

Een zeer volledige lesvorm: cursus + voorbereidingen

Als de les voorbij is, kan je de nieuwe kennis meteen gebruiken. Je moet namelijk elke dag een beetje studeren. Op die manier kan je perfect voorbereid aan de volgende les deelnemen. Bij de Nederlandse Academie vinden we dat gemotiveerde studenten de kans moeten krijgen om voldoende te oefenen zodat elke les aangenaam en efficiënt verloopt.

Geschikt voor alle niveaus 

Een taalcursus Nederlands in Brussel waar zowel beginners als gevorderden van bijleren? Dat kan bij de Nederlandse Academie. Dankzij onze forcingmethode kunnen we de lessen eenvoudig aanpassen aan elk niveau. De lesonderwerpen zijn steeds interessant, afwisselend en houden rekening met de evolutie van het taalniveau van de studenten.

Ervaren en bekwame docenten 

We bieden al meer dan 35 jaar intensieve taalcursussen Nederlands aan in Brussel. Onze ervaren en gespecialiseerde docenten geven les in kleine groepjes van maximaal vier studenten en passen de forcingmethode perfect toe. 

Een aantrekkelijke prijs 

We bieden een goede, intensieve en gevarieerde taalcursus aan voor een zeer zachte prijs. Op deze manier leer je voor een zeer aantrekkelijke kostprijs zoveel mogelijk Nederlands! Door te werken in kleine groepjes, krijg je bovendien de kans om in een recordtempo tweetalig te worden.