Met deze 7 tips leer je snel een nieuwe taal!

conseils-de-langue

Een vreemde taal leren is bijzonder. Er gaat immers een nieuwe wereld voor je open. Het is echter niet evident om meteen een mondje mee te praten. Deze tips helpen je alvast op weg.

 

Tip 1: spreek de taal vanaf de eerste dag

Natuurlijk ben je een beetje nerveus. Je kent nog maar een beperkt aantal woorden en hebt de taal nog helemaal niet onder de knie. Toch kun je de nieuwe taal beter meteen vanaf de eerste dag spreken, want daar draait het uiteindelijk om. Je krijgt een vreemde taal nu eenmaal het snelst onder de knie door te spreken.

 

Tip 2: dompel je helemaal onder

Leer niet enkel de taal maar verdiep je ook in de bijbehorende cultuur. Dat is niet alleen leuk, maar zal je ook helpen om een beter inzicht te verwerven. Zo begrijp je misschien zelfs beter waarom sommige zaken op een bepaalde manier verwoord worden.

 

Tip 3: vergeet niet te luisteren

Spreken is één ding, maar luisteren is ook belangrijk. Het helpt je om te ontdekken hoe je bepaalde zaken onder woorden brengt. Daarnaast verbetert je uitspraak aanzienlijk als je aandachtig luistert naar de verschillende klanken. Al luisterend steek je heel wat op.

 

Tip 4: leer een taal met een doel voor ogen

Weet waarom je een bepaalde taal leert. Wil je je op vakantie beter kunnen uitdrukken? Is je motivatie eerder beroepsmatig? Weten waarom je een taal leert, geeft richting aan het leerproces en zorgt ervoor dat je steeds gemotiveerd blijft.

 

Tip 5: stap uit je comfortzone

Iedereen kent het wel: uit angst om fouten te maken aarzelen we om een vreemde taal te spreken. Dat is nergens voor nodig. Alleen door te oefenen en fouten te maken kun je bijleren. Dwing jezelf dan ook om buiten je comfortzone te treden. Wil je je nieuwe taal toch liever niet meteen in ‘de echte wereld’ gebruiken? Of wil je gewoon naar hartenlust oefenen om de taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen? Schuif dan eens aan bij onze conversatietafels.

 

Tip 6: durf het luchtig en speels aan te pakken

Natuurlijk is het je menens, maar dat wil niet zeggen dat een speelse aanpak slecht is. Daag jezelf uit om een mop te vertellen in deze vreemde taal of speel taalspelletjes. Wie weet kun je zelfs vrienden of familie erbij betrekken!

 

Tip 7: praat tegen jezelf

Het klinkt gek, maar dit is een laagdrempelige manier om je taalvaardigheid te oefenen. Stel je een bepaalde situatie voor en daag jezelf uit om je staande te houden in deze vreemde taal. Hoe zou het gesprek verlopen?

 

Een vreemde taal leer je door te oefenen! Laat geen kans onbenut!

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten

“Ik, ik geef Nederlandse lessen enkel wanneer ik wil!”

januari 21, 2019 - Algemeen
Ben je op zoek naar een bijkomende job? Wil je een extra centje verdienen tijdens je vrije tijd? Wil je komen lesgeven bij de Nederlandse Academie in en/of en rond Brussel enkel binnen de uren die je passen? Bij de Nederlandse Academie is alles mogelijk.
Lees meer

Steeds minder Brusselaars spreken Nederlands, maar waarom?

December 19, 2018 - Algemeen
Steeds minder Brusselaars beheersen een goede kennis van het Nederlands. Hoe dat komt? Dat mocht de Nederlandse Academie uitleggen bij RTL.
Lees meer
taalgevoel

Taalgevoel? Dat leer je niet met Google Translate

Juli 20, 2018 - Taaltips
Je kent het wel: op je werk of op school moet je een tekst schrijven in een andere taal. Je zit boordevol inspiratie en bent druk bezig, tot ineens… ’Wat was dat ene woord ook alweer?’ Iedereen heeft weleens in deze situatie gezeten. Veel mensen haasten zich in dit geval naar hun computer en roepen de hulp van Google Translate in
Lees meer