Steeds minder Brusselaars spreken Nederlands, maar waarom?

Vorige vrijdag 14 december 2018, stelde RTL in een videoverslag vast dat steeds minder Brusselaars het Nederlands beheersen. Een recent onderzoek toonde aan dat dit percentage daalde van 33% naar 16%. Over de oorzaak daarvan werd de mening van de Nederlandse Academie gevraagd. Ons antwoord ontdek je in bovenstaande video.

Problematisch op de werkvloer

Naast mogelijke oorzaken wordt ook een belangrijk pijnpunt aangehaald: het beroepsleven. Wil jij nog groeien in je functie of onderneming? Dan kan jouw kennis van het Nederlands weleens van cruciaal belang zijn. De professionele wereld verkiest namelijk steeds vaker tweetalige profielen. Als tweede belangrijke landstaal blijft het Nederlands een must om een groot deel van het Belgische cliënteel te bereiken. Daarom besluiten vele Franstaligen op latere leeftijd het Nederlands beter onder de knie te krijgen.

Heb jij je ook voorgenomen je kennis van het Nederlands bij te schaven? Bij de Nederlandse Academie passen we onze lessen aan je (basis)kennis aan, steeds afgestemd op je noden en wensen. Bovendien beschikken we over erg diverse formules, voor ieder wat wils.

Nederlands spreken zonder aarzelingen? Kom uit je comfortzone! Ontdek de opleidingen van de Nederlandse Academie en leer Nederlands in een recordtijd.

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten

“Ik, ik geef Nederlandse lessen enkel wanneer ik wil!”

januari 21, 2019 - Algemeen
Ben je op zoek naar een bijkomende job? Wil je een extra centje verdienen tijdens je vrije tijd? Wil je komen lesgeven bij de Nederlandse Academie in en/of en rond Brussel enkel binnen de uren die je passen? Bij de Nederlandse Academie is alles mogelijk.
Lees meer
taalgevoel

Taalgevoel? Dat leer je niet met Google Translate

Juli 20, 2018 - Taaltips
Je kent het wel: op je werk of op school moet je een tekst schrijven in een andere taal. Je zit boordevol inspiratie en bent druk bezig, tot ineens… ’Wat was dat ene woord ook alweer?’ Iedereen heeft weleens in deze situatie gezeten. Veel mensen haasten zich in dit geval naar hun computer en roepen de hulp van Google Translate in
Lees meer
taal-begrijpen

Waarom is het makkelijker om een taal te begrijpen dan om te spreken?

Juli 10, 2018 - Taaltips
Wanneer we een nieuwe taal leren zijn er verschillende delen van onze hersenen actief. Meer specifiek spelen de hippocampus en het gebied van Broca in de prefrontale cortex hierin een belangrijke rol. Dit zijn natuurlijk geen alledaagse termen, dus we leggen het even voor je uit.
Lees meer