Hoe kies je een goede taalschool?

taalschool-kiezen

Een nieuwe taal leren of een taal die je al beheerst bijschaven is leuk. Je opent er nieuwe deuren mee en je vergroot je wereld. Maar hoe kies je de juiste taalschool? Waar moet je op letten? Wij zetten het even voor je op een rijtje.

1) Is basiskennis nodig of kan ik beginnen vanaf nul?

Heb je een school of cursus op het oog? Let dan goed op het startniveau. Soms beschik je best al over een basiswoordenschat en soms begin je van nul af aan en heb je enkel je motivatie nodig. Er zijn maar weinig scholen die een niveau op maat aanbieden.

Bij de Nederlandse Academie willen we iedereen een vliegende start geven. Daarom passen we onze lessen aan jouw taalniveau en verwachtingen aan. Je kiest zelf een cursus die past bij jouw niveau, tempo en noden.

2) Moet ik fysiek aanwezig zijn of kan ik online lessen volgen?

Heb je een drukke agenda en wil je toch je grenzen verleggen door een taalcursus te volgen? Bekijk dan goed wat de mogelijkheden zijn. Ben je elke dag laat thuis? Dan heb je waarschijnlijk weinig zin om nog in de auto te springen om naar je taallessen te gaan. Je motivatie kan zo snel verdwijnen, wat natuurlijk heel jammer is.

Bij de Nederlandse Academie stemmen we ons aanbod daarom op jouw noden. Zo kan je niet alleen lessen online volgen, maar bijvoorbeeld ook deelnemen aan de lessen op zaterdag of in de avond. Bekijk alle verschillende opties op onze website en ontdek zelf dat je persoonlijke doelen binnen handbereik zijn!

3) Hoe zit het met de kwaliteit van de lessen?

Je taalschool die je kiest beïnvloedt het hele verloop van je lessenreeks: van de fysieke cursus tot de manier van lesgeven. Het is dan ook belangrijk dat je op voorhand kritisch kijkt naar de kwaliteit van de lessen. Waaruit bestaan de cursussen? Door wie worden ze gegeven? Welke lesmethode wordt gehanteerd? Dit zijn allemaal vragen waar je best een antwoord op krijgt voor je definitief kiest.

Bij de Nederlandse Academie ben je altijd zeker van de hoogste kwaliteit, dankzij de know-how van onze leerkrachten. Bij de keuze van onze lesgevers houden we rekening met:

  • hun competenties
  • hun kennis
  • hun ervaring
  • hun enthousiasme

Onze leerkrachten zijn bovendien helemaal klaargestoomd op jou een nieuwe taal te leren volgens onze speciale aanpak: de forcing-methode. Ze staan ten allen tijde klaar om jou te verwelkomen.

4) Hoe pakken ze de lessen aan?

De manier waarop jij een taal wil leren is volledig persoonlijk. Hou je van zelfstudie en wil je zoveel mogelijk leerstof zelf verwerken of heb je liever meer interactie met medestudenten? Kies zelf de methode waarbij jij je goed voelt en waarmee je denkt goede resultaten te boeken.

Bij de Nederlandse Academie zetten we in op een combinatie van beide. Tijdens de intensieve lessen praat je uitsluitend de taal die je wil leren en word je gesteund en gemotiveerd door onze lesgevers. Nadien krijg je huiswerk mee om voor te bereiden tegen de volgende les en doe je thuis aan zelfstudie.

Met deze aanpak hebben we al duizenden studenten vooruit geholpen! Ook zin om een nieuwe taal te leren? Contacteer ons voor meer informatie.

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Gerelateerde berichten

“Ik, ik geef Nederlandse lessen enkel wanneer ik wil!”

januari 21, 2019 - Algemeen
Ben je op zoek naar een bijkomende job? Wil je een extra centje verdienen tijdens je vrije tijd? Wil je komen lesgeven bij de Nederlandse Academie in en/of en rond Brussel enkel binnen de uren die je passen? Bij de Nederlandse Academie is alles mogelijk.
Lees meer

Steeds minder Brusselaars spreken Nederlands, maar waarom?

December 19, 2018 - Algemeen
Steeds minder Brusselaars beheersen een goede kennis van het Nederlands. Hoe dat komt? Dat mocht de Nederlandse Academie uitleggen bij RTL.
Lees meer
taalgevoel

Taalgevoel? Dat leer je niet met Google Translate

Juli 20, 2018 - Taaltips
Je kent het wel: op je werk of op school moet je een tekst schrijven in een andere taal. Je zit boordevol inspiratie en bent druk bezig, tot ineens… ’Wat was dat ene woord ook alweer?’ Iedereen heeft weleens in deze situatie gezeten. Veel mensen haasten zich in dit geval naar hun computer en roepen de hulp van Google Translate in
Lees meer