Nieuwsoverzicht

Professioneel groeien of taalkennis bijschaven? Bij Nederlandse Academie zetten we in op kwalitatieve taaltrajecten die passen bij de persoonlijke doelstellingen van onze cursisten. En die combinatie van bekwaamheid en flexibiliteit wordt goed gesmaakt.

Gebruik het Nederlands als troef op de arbeidsmarkt

Veel bedrijven zijn op zoek naar tweetalige werknemers. Moet de HR-manager van je droomfirma kiezen tussen iemand die meertalig is en iemand die slechts één taal spreekt? Dan is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Maar waarom is tweetaligheid vandaag de dag eigenlijk zo’n grote troef op de arbeidsmarkt?


Lees meer

nederlands-leren

Alle berichten

Sorteren op:

“Ik, ik geef Nederlandse lessen enkel wanneer ik wil!”

januari 21, 2019 - Algemeen
Ben je op zoek naar een bijkomende job? Wil je een extra centje verdienen tijdens je vrije tijd? Wil je komen lesgeven bij de Nederlandse Academie in en/of en rond Brussel enkel binnen de uren die je passen? Bij de Nederlandse Academie is alles mogelijk.
Lees meer

Steeds minder Brusselaars spreken Nederlands, maar waarom?

December 19, 2018 - Algemeen
Steeds minder Brusselaars beheersen een goede kennis van het Nederlands. Hoe dat komt? Dat mocht de Nederlandse Academie uitleggen bij RTL.
Lees meer
taalgevoel

Taalgevoel? Dat leer je niet met Google Translate

Juli 20, 2018 - Taaltips
Je kent het wel: op je werk of op school moet je een tekst schrijven in een andere taal. Je zit boordevol inspiratie en bent druk bezig, tot ineens… ’Wat was dat ene woord ook alweer?’ Iedereen heeft weleens in deze situatie gezeten. Veel mensen haasten zich in dit geval naar hun computer en roepen de hulp van Google Translate in
Lees meer
taal-begrijpen

Waarom is het makkelijker om een taal te begrijpen dan om te spreken?

Juli 10, 2018 - Taaltips
Wanneer we een nieuwe taal leren zijn er verschillende delen van onze hersenen actief. Meer specifiek spelen de hippocampus en het gebied van Broca in de prefrontale cortex hierin een belangrijke rol. Dit zijn natuurlijk geen alledaagse termen, dus we leggen het even voor je uit.
Lees meer
taalschool-kiezen

Hoe kies je een goede taalschool?

juni 20, 2018 - Algemeen
Een nieuwe taal leren of een taal die je al beheerst bijschaven is leuk. Je opent er nieuwe deuren mee en je vergroot je wereld. Maar hoe kies je de juiste taalschool? Waar moet je op letten? Wij zetten het even voor je op een rijtje.
Lees meer

Waarom is het Nederlands zo belangrijk in Brussel?

Maart 21, 2018 - Algemeen
Brussel is een wereldstad met een mix aan nationaliteiten, culturen en talen. Ondanks die verscheidenheid blijft er echter een prominente plek weggelegd voor het Nederlands. Woon of werk je in Brussel, maar ben je de taal niet machtig? Dan doe je er goed aan om daar verandering in te brengen en Nederlands te leren.
Lees meer